Ordförande har ordet

Publiceringsdatum: 2016-sep-25 09:30:15

WIKF Sweden 20160924 Hej alla karatekas! Höstens träning är i full gång och det har kommit många nybörjare till våra klubbar, flest till de nyare klubbarna SUHARI och Yorokobi, som fått utmärkelsen ”årets raket” av Svenska Karateförbundet. Nu är vi långt över 800 karatekas i sju klubbar inom WIKF Sweden och det är glädjande att så många valt att träna traditionell Wadoryu karate med oss. Följ din Sensei och karatestil genom livet och du får en härlig resa, kanske du får ta över efter din Sensei när han eller hon lärt upp dig och själv blivit för gammal att instruera nya elever. Det kallas på japanska för ”GIRI”, googla gärna på det. Tävling och karate i OS 2020 Nu har också karate kommit med som tävlingsgren i de Olympiska Spelen med start år 2020. Det är en jätteutmaning för alla tävlingsintresserade, Svenska Karateförbundet jobbar på med förberedelser för detta. Vi har många tävlande inom WIKF Sweden som gjort och gör väldigt fina insatser på olika nivåer, lokalt, nationell och internationellt. Håll utkik och läs vidare under ”News”. Närmast väntar WIKF EM i Holland Rotterdam den 28 september - 2 oktober med 28 deltagare från oss i totalt 46 starter. Följ gärna tävlingarna på sportdata.org vi håller tummarna och önskar alla våra deltagare ett stort Lycka till!

Nya WIKF Sweden overaller

Vi har nu tagit fram en gemensam overall för alla klubbar och aktiva i WIKF Sweden.

Den finns redovisad härintill på hemsidan med WIKF Sweden brodyr på ryggen. Det gäller för alla. Sedan kan respektive klubb, om ni vill, lägga till er egen logga och eventuellt namn på bäraren, på framsidan av jackan. Idén och det viktiga är att alla har lika overall oavsett klubb.

Vi rekommenderar att alla deltagare framöver på större och internationella tävlingar skaffar sig varsin overall. Förslagsvis samordnas alla beställningar klubbvis av utsedda personer.

Använd sedan den angivna länken för beställning.

Avslutningsvis önskar jag er alla en bra och givande träningshöst, ta väl hand om nybörjarna, läs gärna igenom den gröna graderingsboken och mer info om oss här på hemsidan och på Facebook. Det händer mycket och vi inom WIKF är som en stor familj både i Sverige och internationellt!

För styrelsen WIKF Sweden

Alf Aggring

Ordförande