Ordförande har ordet

Publiceringsdatum: 2015-sep-19 12:50:53

WIKF SWEDEN 18 september 2015Hej,

Vid vårt första styrelsemöte efter sommaren noterar vi glädjande många nybörjare i våra klubbar, vi är nu över 700 aktiva karatekas i våra sju klubbar inom WIKF Sweden.

Många har kämpat på bra med träningen under våren och belönats med nya grader och bälten vid graderingarna som ägt rum ute på klubbarna och vid WIKF:s vårläger i Täby som samlade ca 250 deltagare.

Intresset för kumite är på stark frammarsch, träning och utbyte med våra WIKF kollegor i andra länder är både kul och ger resultat.

Våra duktiga tävlande har också haft fina framgångar i både kumite och kata i Sverige men också internationellt med EM guld i kumite på topp! Se och läs mer om detta i tidigare rapporter.

Framöver fortsätter vi att samverka med våra WIKF vänner i andra länder, håll utkik efter kommande läger och arrangemang.

Närmast i tiden ligger WIKF European Championship 2015 som hålls i Danmark den 24 – 27 september.

Dit skickar vi vårt National Team som består av 14 tävlande i kumite och 7 tävlande i kata, vi håller tummarna för er alla, Lycka Till!

På hemmaplan finns möjligheten att vara med på höstens graderingsträningar i Tibble, Täby under fem lördagar. Träningarna leds av vår Chief Instructor Sensei Michael Öberg. Se inbjudan.

Vi vill också slå ett slag för kataträning! Kata är en form av fighting och kataträning utvecklar din karate och förmåga i fighting.

Avslutningsvis lite om träning och mål; alla tränar olika mycket beroende på skola, jobb, familj och andra aktiviteter. Kom ihåg: gradering är inget måste eller självändamål varje termin – utan ett resultat av nedlagd tid på träning och mognad i tekniken. Det tar olika lång tid mellan graderingarna för olika utövare, speciellt vid högre grader. Karaten är ett livslångt lärande med en utveckling av dina kunskaper. Den största utmanaren i karaten är du själv.

I vårt styrelsearbete tar vi gärna emot förslag och synpunkter från våra klubbledare, utövare och medlemmar, kontaktuppgifter till styrelsen finns under fliken ”SE Board”

Vi önskar alla en riktigt bra träningshöst!

För styrelsen WIKF Sweden

Alf Aggring

Ordförande